De karakteristieke voorgevel. Middendeur: nr 9 (boven), rechterdeur: nr. 7 (beneden), linkerdeur: poort naar achter het huis.

Te koop:

Sfeervol, ruim en comfortabel dubbel huis (nr. 7+9)
(woonhuis + winkel/kantoor/praktijk) op toplokatie in de binnenstad van Utrecht (Museum Kwartier).

 

 

English version

Te koop een dubbel woonhuis, woonoppervlakte ong. 170 m2, met souterrain, op toplocatie in het gewilde Museumkwartier. Beschikbaar: per direct.

Het pand betreft zowel het bovenhuis als woonhuis (1e en 2e verdieping, kadastraal nr. 9) als het benedenhuis als winkel, kantoor of apart te verhuren ruimte, (begane grond, kadastraal nr. 7) van het bijna 9 meter brede pand. Het huis heeft een karakteristieke sfeer en verkeert in zeer goede staat van onderhoud.

Benedenhuis en/of bovenhuis zijn beide zeer goed apart te verhuren wegens de toplokatie. Huurinkomsten zijn in Nederland onbelast.

1e verdieping: zonnige woonkamer met schouw en TV kamer/bibliotheek ensuite (met 3 meter hoge schuifdeuren met panelen), eetkamer met glas-in-lood schuifdeuren. Keuken met apparatuur: inbouw oven/grill, vaatwasser, magnetron, koelkast, diepvries. De deuren en voorwanden zijn voorzien van karakteristieke panelen. Er is een groot balkonterras van 2.5 x 9 meter aan de achterzijde met terrasdeuren vanuit de kamer.

Het grote souterrain deel (4 x 3m, stahoogte 2m10, droog, waterdichte betonvloer) is geschikt voor het aanleggen van een sauna, of extra slaapkamer, of studio of hobbyruimte. De andere ruimte is ideaal voor opslag of magazijn. De betonnen vloer van de hele benedenverdieping is in zijn geheel vernieuwd, en weer 30 jaar onderhoudsvrij.

Aansluitingen voor kabel-TV en vaste telefoon zijn aanwezig op alle verdiepingen, en en draadloze router voor snel internet. Het huis kan gebruik maken van een vaste parkeerplaats in de beveiligde en overdekte Tuinstraat pargeergarage (200 m lopen) d.m.v. een (relatief goedkope) gemeentelijke parkeervergunning voor bewoners.

De interessante binnenstad van Utrecht is direct ‘om de hoek’. Het beroemde ‘Springhaver Café – Theater’, het ‘Wed’ met z’n vele studentencafé’s, vele (werf-) restaurants en terrasjes, winkels, musea en kerken: alles is binnen 5 minuten loopafstand.

Aantrekkelijk is de stilte: er is nauwelijks verkeer in de straat en aan de achterzijde hoort u de vogels in een grote binnenstadstuin waar het balkon op uitkijkt.

Dit huis is ideaal door z’n ligging, de sfeer, luxe, en rust (bovenhuis). Geen vreemde kan achterom. Het station is slechts 10 minuten lopen verwijderd.

Zeer lichte en sfeervolle woonkamer op de eerste verdieping. Hoge plafonds, parket vloer. Schuifdeuren met originele panelen.

 

De ruime keuken (merk Bruynzeel) is voorzien van alle moderne gemakken. Glas-in-lood schuifdeuren verbinden de keuken met de eetkamer.

TV kamer met 14 meter massief houten bibiotheekkastplanken tot het 3m hoog plafond, telefoon, kabel TV. Openslaande deuren naar het balkonterras.

 

De woon- en eetkamer, evenals de keuken hebben een sfeervolle massief grenen vloer. Op het terras van 2.75 x 9 m aan de achterkant van het huis op de eerste verdieping kunt u 's avonds in de zon buiten eten.

De 2e etage heeft een grote slaapkamer van 6 x 3,5 m met hanebalken, twee kastenwanden en zicht op de Dom. De tweede slaapkamer heeft een diepe massief houten kastenwand over de hele wand tot de nok en een piano. Beide slaapkamers hebben een dakkapel (met oud-Hollandse ‘wangen’ buiten). Er is een overloop en een luxe badkamer met ligbad, douche, ventilatorkachel, wastafel en vloerverwarming. Het huis is voorzien van sfeervolle gashaarden alswel CV.

Luxe badkamer met ligbad, aparte douche (rechts) en elektrische vloerverwarming. Apart toilet (niet in de badkamer).

 

Adres: Haverstraat 7+9, 3511 NA Utrecht.
Beschikbaar: in overleg.

Locatie: zie Google Maps.


 

Meer foto's:

Glas in lood schuifdeuren tussen de keuken en de eetkamer.

De hoge plafonds, ook in de slaapkamers, geven veel ruimte. De grote slaapkamer (6x3,5m) heeft een groot Velux dakraam met uitzicht op de Domtoren.
Bovenhuis met de twee dakkapellen.
Alle kamers zijn doorverbonden, en 3 m hoog. Hier de doorgang naar de eetkamer.
Keuken van de bendenverdieping.
Living room / office downstairs.
Het 9 meter lange balcon heeft van halverwege de ochtend tot eind van de middag zon. De hardhouten ballustrade is recent vernieuwd.
Utrecht's Museum kwartier:
20 meter van het huis; directe toegang tot de werven van de Oudegracht en het winkelgebied van de oude binnenstad.
Utrecht heeft vele culturele evenementen en festivals in de binnenstad, letterlijk om de hoek. Hier wordt een openlucht opera gezongen gedurende het jaarlijkse 'Festival aan de Werf'.

'Het Wed', met cafeetjes en restaurants, is vlak bij, evenals het Academie gebouw van de Utrechtse Universiteit en het Stadhuis.

Vloersteen met nr. 9 voor de voordeur.